lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kisaviikko 2013

Oltiin Ypäjällä 13-14.6 elikkä torstai ja perjantai. Lähdettiin torstaina ajamaan ypäjälle noin kymmenen aikaan. Meiltä  ajaa Ypäjälle  vajaa pari tuntia, eli oltiin siellä puolen päivän aikoihin. Ensimmäínen luokka alkoi vasta 13.30 joten aikaa oli hyvin. Käytiin sitten ilmoittautumassa ja katsottiin edellistä luokkaa hetki. Laítettiin ponit hyvissä aijoin valmiiksi ja käveltiiin niiden kanssa aika pitkään ennen verkkaa. Torstaína verryttely oli hiekka kentällä. Verkassa Vallu tuntui tosi hyvältä. Verkkailin rauhassa, koska aikaa oli íhan hyvin. Otin muutaman hypyn ristikolle molemmista suunnista. Aluksi  Vallu oli vähän hidas, mutta tuli silti ihan hyviä hyppyjä.

Sitte mentiín radalle. Ja ensimmäinen luokkahan oli karsinta Poniderbyyn ja korkeus 100cm. Radalla oli mukana tavallisten rataesteiden lisäksi myös banketti, kuivahauta ja pulvermanni. Kaksi ensimmäistä estettä oli normaaleja rataesteitä, mutta kolmas oli banketti. Sen Vallu meni tosi hyvin eikä ollut mitään ongelmaa. Seuraava derbyeste oli pulvermanni, ja siitäkin Vallu meni hyvin yli. Heti pulvermannin perään oli kuivahauta. Sílle kuitenkin ratsastin tosi huonosti ja kielto. No seuraavalla kerralla yli ja loppurata meni tosi hyvin. Lopputulokseksi jäi 4vp. Päästiin kuitenkin karsinnasta läpi. 

Seuraava luokka oli myöskin metri. Se oli ponicupin osakilpaílu. Arvosteluna oli tyyliarvostelu. Radalla Vallu tuntui vielä paremmalta kuin edellisessä luokassa. Saimme puhtaan radan ja tyylipisteitä   37.  Se riitti sijoitukseen. Oltiin siis seittemänsiä. 



 
 
Sitten kisojen jälkeen lähdettiin viemään poneja pois. Oltiin vuokrattu Vallulle ja Veralle karsinapaikat yhdeltä pieneltä maalaistallilta muutaman kilometrin päästä. Meillä oli myös huone varattu samasta paikasta. Kun ponit oli viety pois, lähdettiin vielä syömään paikalliseen pizzeriaan. Sen jälkeen vielä käytiín moikkaamassa kavereita. 

´
Sitten perjantaina hypättiin Vallun kanssa vaan poniderby. Koko yön oli satanut ja sade jatkui koko päivän.   Oltiin  taas aika ajoissa siellä ja Vallu joutu odottelemaan hetken traikussa. Verkka oli siirretty derbykentän päätyyn ja siinä vaiheessa kun me mentiin sinne se oli jo ihan kauheessa kunnossa. Verkkasin Vallun aluksi sujuvassa, ja menin ottamaan varsinaiselle verkkakentälle vain muutaman hypyn.  Verryttely kenttä oli ihan kuravelliä suurimmaksi osaksi joten Vallu oli tosi varovainen.
Itse derbykenttä oli kuitenkin hyvässä kunnossa, eikä ollut liukas. Vallu kuitenkin tuntui  varovan varsinkin kaarteissa hiukan ja muutenkin oli vähän hidas. Alkurata oli tosi hyvä kunnes tuli taas kuivahauta ja siihen kielto. Toisella kerralla kuitenkin meni hyvin yli ja sain korjattua ihan hyvin. Loppuun asti meni tosi hyvin kunnes poni pääsi vähän liian pitkäksi ennen vikaa estettä ja puomi putosi. Tulos oli sitten 8 virhepistettä, mutta oon tosi tyytyväinén silti. Vaikka satoí   poni hyppäsi  kaikista yli ja päästiin maaliin asti.
Lopputulos poniderbýssä oli kuitenkin 14/47.       
Tähän loppuun laitan vielä kaikki kuvat sekä torstailta että perjantailta  mitä olen tähän mennessä saanut/löytänyt :)








Káikki kuvat on (c) Roosa Savolainen & Venla Rinne